Atenció al públic

08:00 - 19:00

Carretera Castellar, 398

08227 Terrassa

93 786 01 46

joaquimavedruna@jvedrunaterrassa.cat

UN ORIGAMI, UN EURO

L’escola Joaquima de Vedruna es vol sumar aquest curs 2016-2017 a una iniciativa anomenada “UN ORIGAMI, UN EURO”. Aquesta proposta ens ve de la Fundació Mútua General de Catalunya i té l’objectiu de promoure plans de prevenció de la salut en benefici de tota la societat (http://www.1origami1euro.org/1origami1euro/)

L’origen de l’origami de la grua ve del llunyà Orient .

Sadako Sasaki tenia dos anys quan va caure la bomba d’Hiroshima . Passats deu anys a conseqüència de la irradiació de la bomba els metges li van diagnosticar leucèmia. Quan la petita Sadako estava a l’hospital la seva amiga Chizuku li va explicar la llegenda de les mil grues de paper. Aquesta explica que si desitges alguna cosa amb molta intensitat i fas 1.000 grues de paper els déus et concediran un desig.

Així és com la Sadako va començar a construir-ne per curar-se. Al Japó la grua és símbol de pau i també de salut .Ella no va ser a temps i va morir però els seus amics i familiars van continuar la tasca iniciada per ella (https://www.youtube.com/watch?v=7HaZeUQQzrw)

Recollint l’esperit d’aquesta història, la Fundació Mútua General de Catalunya va crear fa uns anys la iniciativa “1 origami, 1 euro“. La campanya consisteix a fer arribar a la Mútua General de Catalunya el nombre més alt possible de grues de paper (tsuru). Per cada origami l’Entitat dóna 1 euro a l’Associació de Nens amb Càncer (AFANOC).

]]>

Comments are closed.